Info om Jag och Ljusen.

Hej.

 Och välkommen till denna ljus sidan. Jaija är mitt smeknamn. Så det blev naturligt att företaget fick heta det.  Så himla glad för att jag vågade att följa min dröm.  Stor dag 2010 när jag tog steget  att säja upp mig från mitt jobb .  Att jag vågade att tro på mig själv. Undrar om det är från släkten jag har fått min passion för form och skapande. Själv kommer jag från Lyngdal i Norge. Men kärleken tog mig till Uddevalla. Ett skönt ställa på landet.  Närheten till natur och havet ligger mig varmt om hjärtat. .Jag trivs så bra med att skapa och att få  tillverka ljus. Känner glädje i att få vara i ladan där jag har mitt lokal. Har också en liten gårdsbutik som du är välkommen till. Alla bild på produkter är det jag som tar.

Viktigt att våga att följa sina drömmer i livet. Jag har hittat det jag trivs med i mitt liv.

Alla glas går att återvinna eller återanvända.

Dom sista åran har interör blivet en del av vardagen.

Handgjorda doftljus med kärlek av mig Jaija, som har jobbat med ljus i snart 11 år.

Vad innehåller ljusen.

Sojavax kommer från soyavax bönan. Denna oljan är förnyelsebar och nedbrytbar gröda. Inga bekämpningsmedel i soyavaxet. Det är soyavax till 100 % i ljusen jag gör . Det igen gör att ljusen brinner längre , finare och renare.

Soyavax är 100% nedbrytbart.

Allså ett produkt för ett bra inneklimat.

Ljusen brinner med en klar och ren låga.

Doftljus ska ge en skön känsla.

Soter ej.

Brinntiden blir längre en hos tradisjonella ljus P.G.A det brinner ved lägre tempratur.

Har satsat på kvalitet och miljöet. Viktigt.

Ljusen doftsätts med högsta kvalitet av eteriska olja och doftolja..Dofter som jag har i ljusen dofter värkligen som dom ska…Jag är noga när jag väljar dofter till ljusen..Doftoljan kommer från doftdistriktet Grease i Frankrike. Dom kan verkligen detta med att göra doftoljor.

Känner mig verkligen som en entreprenör som forsätter att ta fram nya dofter och interiör.

 

För att ljusen ska dofta bäst möjligt har jag eteriska och doftolja i ljusen. Fri från gifter.

Brinner lungt och sprider doften på ett behagligt sätt.

Stolt av att få jobba med sojavax.

Inga klor, bly, zink i mina vekar.

Kom gärna med frågor.

Inte ofta, men är det stor efterfråga på en viss doft med ett etikett namn som tar slut, så väljer jag ett annat etikett namn. Tillex. Västkust. I stället väljer jag Vindpust.

Hälsar Jaija.

Mob. 070 4337098

Mail.

jaija@jaijasdesign.com

3 kommentarer

  1. Hej Jaijla , för några veckor sedan köpte jag doftljus på Biltema som jag slängde innan jag använde dem. I affären kunde jag inte läsa varningstext i XXXS. Hemma använda jag ett förstoringsglas och kunde läsa att ljusdoften kunde utlösa allergiska reaktioner. Då letade jag efter doftljus utan
    skadeämnen och hittade dem till min förvåning på min lilla ö Asperö där jag bor. Jag blev så glad att jag köpte 10 ljus direkt som jag nu har testat ett efter ett. Jag kommer köpa upp hela Maias förråd av doftljus. De brinner så oerhört klart och länge, och dofterna är friska och fräscha, helt underbart. Jag förstår att inte alla har råd med så exklusiva ljus, men kanske är det värt att prioritera bort något annat. Levande ljus i hemmet är bara ett måste speciellt nu inför jul och under coronatiden och vem vill använda ljus med varningstexten:
    Inandning av ljusdoften kan utlösa allergisk reaktion.

    1. Hej Ulrik…. men så kul att du har hitta och köpt ljus som jag har tillverkat. Dom brinner fint o länge pga av kvaliteten på sojavax och oljan.Oljan är så ren och utan alla kemikalier.Ägenligen ska alla ljus ha varingstexst. PGA om några är allergisks för doft. Några tål inte om om den är ren eller enda värre om den är syntetisk olja. Billiga ljus med dårliga oljor till ett lågt pris. Ja det blir inte bra för inomhus klimatet. Tack för att du tyckte om dom.Roligt att du skrev och berättade. Hälsar Jaija

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.