Doftsinnet.

Doft har förmågan att låta din kropp ta ett beslut och agera på det innan du själv ens uppfattat vad som hänt. Detta beror på att luktsinnet är direkt kopplat till det limbiska systemet i den mest primitiva delen av hjärnan, som styr över känslor och minnen.

Jag som tillverkar doftljus tycker det är intressant hur doft påverkar oss.

Vad doften innehåller av olika eteriska oljor.

Några dofter är uppiggande.

Några är lugnande.

Några gör oss lättare till sinnet.

Några kan göra oss tankfulla.

Hälsar Jaija


Mörketiden.

Lenge siden jeg har skrivet her. Men noe våknet i meg, skriv litt sa ”Hjerte. ”. Sa sa den andre følelsen ”hva skal jeg skrive om”

Det vet du sa hjerte, OK da vet jeg at det dukker opp noe. Så tenkte jeg ikke mer på det, men her sitter jeg å tenker på overskriften.

Fire årstider som er så tydelige  i Skandinavia. Alle har sin sjarm på sitt vis. Å alle er vi forskjellige  når det gjelder årstider. . Etter sommer å sol med lyse kvelder, så kommer hösten sakte inn dören. Först går det ikke så fort, noen minutter merkes ikke. Men når det blir timer så ser å merkes det. kan like at det blir mer innetid, blir koseligere med ”lys” å vedfyring. Det blir merkbart stillere på en annen fin måte. Så er det noe med denne tiden når det snart er som mørkest. Advent kommer snart, vi lyser opp mørketiden både ute å inne.  Pynter på tre å i hus. Masse fine lysglimter her å der. Så snart er det bare en måned så snur solen igjen. Snö har vi ikke ennå som lyser opp. Så  hösten er den tiden jeg er  mest i lysbue. I morgen er det julemarked her i Bygda. Alltid mye folk som kommer. Morro det.. Har värt i skogen som er en av mine favorittplasser. Kjempefint vär til å våre November.  Veldig glad i den grønne måsen som det finnes veldig mye av her i så mange forsjelige nyanser. Så det var moro å gjøre en måsekrans.  Her er den. Ha det så fint i mørketiden, tiden er kanskje mörk, men det er mye som lyser opp. Åså er det fredag.

//Jaija

 

 


Nye sikkerhetsregler om duftelys å miöljötenket.

Å ta hand om miljöet har vokset fram. Fler å fler får å har miljötenket helt naturlig. Når en ser på mange plasser hvordan plast å annet flyter fritt i våre hav å tilslutt når det land å öyer. Det er en ting, men det finnes mye annet som er giftig

Om jeg gjör noe eller så mye jeg kan, så er jeg med å bidrar til et bedre miljö.

 

I desse dager kommer det nye foreskrifter  SDS  …Sikkerhetforeskrifter, for vi som gjör lys med dofter i. På alle lys skal det  finnes en etikett som forteller hva som er i duftoljen som jeg blander i sojavaxet. Helt riktig, det igjen gjör at vi som gjör lys kan velge giftfrie oljer . Det blir mye bedre for inneklimatet, mennesker å dyr. Jeg, butikkene å den som kjöper lys skal vete hva lyset innehåller. JEG KOMMER TIL Å SOTERE BORT DUFTOLJER SOM INNHÅLLER GIFER:

I löpet av Juli skal denne etikett finnes på alle lysglass.

Det tar lang tid for naturen å bryte ned plas til eks..Derfor bruker jeg ikke plast til mine etiketter.

Glass tar lang tid å bryte ned. Glass kan leveres til gjennvinnings sentral.

All forpakkning til lysene er naturpåse, natursnöre, eskene er gjort av papp som löser seg opp.

Veiken til lysene er ikke kloret. Alså ren bomull.

Så sånt sett ligger jeg bra til.

Merker at flere butikker tar inn papir påser å faser ut plasten.

Så ja til et bedre miljö.

 

Hilsen

Jaija

 


Vår å jeg tok fri.

Ja nesten iallefall, Lot business  ta en pause  i dag. Gleden av solstråler som varmer.

Når jeg lengter å gleder meg til en ny vår. Så når den kom i går kjente jeg en sånn glede..

La merke til så mye igjen. Hörte fuglene synge. Vannet som dryppet fra takrennene ble også som musik i mine örer.

I dag kunne jeg lufte. I dag kunne jeg drikke kaffe å spise ute i solen. I dag kunne jeg gå tur å bare smile. I dag kunne jeg så mye.

Kjenner at så mye skal bli levende igjen. Livet kan også väre veldig bra, allt til sin tid. Når en ser å kjenner at en har så mye å väre glad for.

Mange gode fine dager vill komme. Så har noen jeg vill tilbringe mange gode dager med. Så heldig er jeg på mange måter. Kjenner det også.

Voldsom det jeg kjenner. Nå kjenner jeg meg rar også. Nå ler jeg av meg selv…Viktig egenskap det med…

Mange fine nyanser på livet når en ny  vår er på inmarsj.

Klem

Jaija

 

 

 

 


Energi.

Hvem liker ikke å fylle på med en klatt av energi. Dette har jeg större mulighet til i dag. Skogsturer er tingen for meg. Fredlig å godt, drömmene er med meg på stiene. Der kan jeg tillate meg det. Jeg har jo mulighet med skogen nerme meg, eller vi bor jo nesten i skogen.

Mine sanser er med meg, i dag villa jeg ta med hjem forsjellige måsesorter. Ta litt av naturen inn i hus. Fine behagelige grönnfarger.

Tips til hvordan du gjör de runde.

Måsen må väre fuktig. Ta måsen å form å trykk den til mellom hendene til måsen blir rund å fin. En kan plasere den på fat osv.

Måsen trives inne,men den må få litt vann av å til. Om ikke törker den ut å blir ikke like fin.

På stener å nede ved bekker finnes det frodig måse. Må väre litt tykk måse. Finest.

Energi eller påfyll av energi. Frisk luft.

En hilsen fra ho Jaija

 

 

 

 


Den ene gjör det den kan. Å den andre gjör det han er bedre på.

Dette må vell väre en bra arbeidsfordeling.  Kommer tilbake til den replikken. Det er ikke så mange med på våre ”styremöter”. Av å til prater jeg med meg selv alene eller på telefonmöte med mannen som er ivei på jobb. Smiler litt mens jeg skriver. Men vell hjemme må han höre om alle mine ideer.

Han hjelper til med lösninger, så at vi ihop finner rett spor på hvordan produket skal se ut i form, farge, lengd,OSV. Mange av mine ideer krever hjelp av min mann når det gjelder naturinteriör. Sånn har vi kommet fram til at det den ene er bedre å sterkere på det gjör han. Naturlig arbeidsfordeling.. Det er ikke hvem som gjör mest. Det viktigeste er at produktet blir bra.

Fjölene er det nyeste på interiörfronten. Har glömt tredjeparten i arbeide, Det vår hövelmaskin. Den liker jeg, så mye lettere når den kom til gards. Her kommer arbeidsfordelinge inn igjen. Båremaskinen liker jeg ikke helt. Eller liker den ikke i det hele tatt. Så da löser det seg ganske enkelt at andre parten kommer på banen.

Men tenk så mye nytt jeg har lärd meg. Elsker å läre meg nye ting,.Det gjör noe med en. Som gå i en slags skole. Naturskolen. Lärer meg hvordan de forsjelige treslagene ser ut. Mönster å varme i de forsjelige tre. Hvordan treet forandrer seg når jeg sliper i det. Nå begynner jeg å bli litt lyrisk når jeg skriver å tankene tar meg avsted.

Kan ikke stoppe ideebanken,men behöver ikke gjöre allt på en gang. Det går i bölger med ideer. Noen kommer på dagtid når jeg jobber med lysene i låven å andre ideer kommer på natten når jeg halvsåver tror jeg.

En refleksjon over ting å tang.Hmmm.

 

En hösthilsen fra Jaija

 


Testing som gir resultat…

Sant det….Noe skal en läre seg, eller mye vill jeg läre meg på dennne  skapende reisen i liven…

Etter noen  år har jeg lärd meg at ulike oljeblandninger brenner veldig forsjellig ihop med den veken jeg har brukt i mine lysglass…

Så i samråd med min leverantör av soyavax å veke, har jeg fått råd å veldig bra hjelp….Det finnes over 600 forsjellige veker til lys…..Har gjort mange, mange tester….Skam den som gir seg sier jeg….For ca 2 uker siden kom jeg i mål, men forsatte å brenne lys om å om igjen for å väre sikker på at dette resultatet ikke lurte meg….

En helt annen kvalitet er det veken…Yes yes…Kjenner meg veldig fornöyd…Alle kunder å butikker vill nå få lys som brenner jevnere, finere å tar med seg kanten på en helt annen måte med de forsjellige oljeblandinger i…

Soyavaxen er miljösikret….Ikke noe besprutning av gifter..Et fornybart matrial..

Fra å med  juli 2017 må alle som gjör ly ha sikkerhetspapir å innholdsbeskrivning hva lysene innehåller…

Så jeg vill at mine lys skal väre bra for et bra inneklimat….

Så gleder meg til å forsette med mitt skapende av duftlys å interiör…

Om noen lurer på noe, så er det bare å spörre…

 

Hilser Jaija.